dijous, 16 de maig del 2013

Columnes de la UAB (3)

En aquesta entrada muntarem les 4 columnes en una sola vista de Blender.

En base a la cartografia a escala de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, hem mesurat la distància relativa en metres entre els eixos de les columnes en la direcció de les cares de les bases:


Prendrem com a origen (0.00 , 0.00) del sistema de coordenades la base de la columna 1 (60 pisos), llavors la columna 2 (81 pisos)  estarà a les coordenades (4.82 , 18.39), la columna 3 (50 pisos) estarà a les coordenades (17.16 , 28.36) i la columna 4 (70 pisos) estarà a les coordenades (36.75 , 12.38).

En un arxiu nou, i utilitzant l'ordre "Append" anem afegint els diferents objectes que, fins ara estaven en arxius diferents. Finalment queden totes les columnes solapades:


 Per tal de posar ordre, posarem cada columna en una capa, i crearem un terra, que col·locarem a la capa 5


Amb una columna per capa, ja és mes fàcil de seleccionar els objectes que volem, ocultant les altres capes.

Així doncs, anem movent en X i en Y cada columna les distàncies adeqüades, i finalment fem visibles totes les capes.

Ara és el moment de comparar el model amb la fotografia original. Comença a assemblar-se-li.



diumenge, 5 de maig del 2013

Columnes de la UAB (2)

En aquesta entrada modelarem les 4 columnes gràcies a les dades que ja teniem. Farem primer la columna més alta i després les altres, aprofitant que la geometria és molt similar.

Per tal de simplificar el disseny, cada columna estarà formada només per dos trams, l'inferior amb rotacions petites (entre 1,3 i 2,1 graus per pis) i el superior, amb rotacions més grans (de 5 a 8 graus per pis).

Cada tram estarà format per un objecte "cube" de 3x3x0,5 m, un objecte auxiliar "empty", que ens servirà per definir la rotació relativa entre cada pis i un modificador "array", que utilitzarà l'objecte "empty" en la seva opció de "object offset".
 
Axí doncs per al tram inferior de la columna (pisos 1 a 12), tenim un paralel·lepípede que rota sobre si mateix 1,3636º i es desplaça 0,5 m en la direcció Z cada vegada (fins al pis 12)


I per al tram superior de la columna (pisos 13 a 81), tenim un paralel·lepípede que rota sobre si mateix 5º i es desplaça 0,5 m en la direcció Z cada vegada (fins al pis 81)


Ja tenim la columna més alta modelada. Ara duplicarem la geometria i la modificarem amb les dades de la següent, que té 70 pisos.

Continuem amb la tercera columna, de 60 pisos, també duplicant i modificant una de les columnes anteriors.
 

I finalment la columna més baixa, de 50 pisos.


En la propera entrada posarem textures a les columnes i les mostrarem totes plegades.