diumenge, 21 de setembre del 2014

Animació d'una grua d'obra

En aquesta entrada passaré de les 3 a les 4 dimensions, incorporant el temps. És a dir no generaré amb Blender una imatge estàtica sinó un petit video.

Com que als blogs no es poden penjar videos directament, he hagut de seguir un procediment, que he agafat del blog del CEIP Pere Casasnovas de Ciutadella, i que utilitza l'eina BOX.

La meva intenció és modelar i animar una grua torre de ploma horitzontal (la típica grua d'obra ) movent caixes. En aquest cas només he fet un model molt elemental de la grua, i sense textures, per tal que els temps de renderitzats no sigui massa gran.

A continuació adjunto alguns detalls del modelat de l'escena.

Element de la torre

Extrem de la ploma



Contraploma i contrapesos

Carro mòbil i ganxo
Caixes per a moure

I finalment aquesta és la nostra escena, que ens servirà per fer la primera animació.



L'animació amb Blender consisteix em marcar fotogrames clau (keyframe) per als objectes i indicar-ne l'estat de les seves propietats (posició, rotació, escala, color, etc...) i les característiques de la transició entre dos fotogrames clau.

Exemple dels moviments de la caixa 3. La línia blava representa la coordenada Z



Per al moviment del cable he fet una mica de trampa, i no és moviment, sinó que el deformo, ampliant-lo en l'eix z per a simular el moviment de baixada del ganxo i el torno a deformar, reduint-lo en l'eix z per a simular el moviment de pujada del ganxo.

I finalment aquest és el resultat que he obtingut. Hauré de perfeccionar una pila de coses, però estic content del resultat, tenint en compte que és la meva primera animació amb Blender...




1 comentari:

  1. Ueeeee, ho has aconseguit!!! i el vídeo funciona!!! jejejeje. M'alegro molt que t'hagi sortit bé!!! Segueixo sense entendre totes les "paraulotes" que dius però sé que et feia molta il·lusió treballar amb les animacions :). Petonets

    ResponElimina