dissabte, 7 de novembre del 2015

Castell de Foix (i 2)

En aquesta entrada completaré el modelat amb Blender del castell de Foix.

He afegit les finestres que faltaven a les torres, mitjançant l'extrusió de cares.


He modelat també el castellet de l'entrada, que per si sol és una construcció prou interessant, ja que té finestres diferents de les del castell, permòdols, contraforts, etc..

 I també he modelat les rampes que faltaven per sota del castellet de l'entrada.




A continuació ha vingut una fase de perfeccionament de la manera com les textures es projectes sobre la geometria, per tal que l'escala fos més uniforme (en les etapes anteriors es podien veure murs formats per pedres gegantines al costat de murs formats per pedres minúscules)

I finalment una fase de perfeccionament dels materials, utilitzant textures més detallades (256 x 256 píxels) i amb les seves corresponents textures de mapa de relleu (Bumpmap) en escala de grisos.

A les torres quadrades, he substituït el material dels angles per un nou material més complexe en el qual es fa servir un arxiu .png amb canal alfa (transparència).

A les parts transparents es mostra  un material idèntic al mur de pedra, a través d'un mapa UV "general"

A les parts opaques es mostren les pedres cantoneres, a través d'un mapa UV "de cantonades" que m'ha permès poder donar un aspecte més interessant a aquests detalls.



 A continuació es mostren els nodes del material de les cantonades:


També he creat uns arbres senzills, a base de 6 plans i un cilindre. Als 6 plans es mostra una textura de la capçada amb transparències, de manera que simula els espais que queden entre les branques.




I finalment he fet una composició del paisatge llunyà que es veu des del castell, per tal de tenir un fons una mica semblant a la realitat. L'he projectat sobre una esfera de gran radi exterior al model.

A continuació mostro diverses imatges del model des de la perspectiva d'un visitant, i també una animació a vista d'ocell:

Rampes d'accés i arbres


Torre d'Arget i torre del mig

Torre del mig i torre rodona




I analitzant el  resultat: Les textures es noten massa diferents les unes de les altres, de manera que hi ha massa contrasts de colors, són punts que hauré d'anar perfeccionant. La textura del paisatge té massa poc detall, caldria un arxiu força més gran.

Però serà en algun altre projecte. El projecte del castell de Foix, de moment acaba aquí.

1 comentari:

  1. T'estàs tornant un especialista amb castells, eh? :) T'ha quedat fantàstic (tot i que, segons tu, hagis de millorar les textures), m'ha rememorat a la sortideta que vam fer per visitar-lo. A veure amb què em sorprens ara :). Petonets

    ResponElimina