dissabte, 10 de gener del 2015

Espeleovideojoc (3) Cicle de córrer

En aquesta entrada animaré una altra acció: el cicle de córrer:

He pres com a referència les posicions del cos de les imatges d'aquest lloc web. Tot i això l'animació queda massa tosca. Hauré de buscar imatges de referència més detallades i també de cara, no només de perfil, ja que el cos es queda massa immòbil.

He detectat també problemes en la deformació de la malla als colzes i genolls que  no he pogut solucionar completament, queda pendent per més endavant.. A les mans també es troba a faltar animació.

Fotograma queden patents els problemes als colzes.


Un cop creats els fotogrames clau, els he desat com una acció "Action" per tal de poder-la reutilitzar i assignarla a una tecla dins el videojoc.

També he modelat una saca d'espeleologia.

Partint d'un cercle, l'he deformat fins a convertir-lo en el·lipse, després he extruït les arestes laterals, he afegit uns quants "Loop cut and slide" i he deformat la part superior manualment per a formar les arrugues de la boca.  Finalment he afegit la nansa lateral i les corretges per a les espatlles.



Un altre pas que he fet ha estat millorat l'escenari de proves, amb textures més detallades i un modificador "Subsurf" (subdivisió de la superfície)

Per tal d'encadenar les 3 accions en una animació he hagut d'aprendre com funciona l'editor No Lineal d'Animació (NLA editor). He seguit el següent manual.

I finalment he renderitzat una animació de les tres accions consecutives (l'ordinador ha trigat una eternitat...),

Acció de caminar, acció d'estar respirant i mirant a banda i banda i acció de córrer, executades dins l'escenari de proves, davant la cinglera on hi ha les dues boques de la cova, amb tres saques per terra.


1 comentari: