dimecres, 21 de gener del 2015

Espeleovideojoc (4) Cabra Blanca de Rasquera

En aquesta entrada modelaré, aparellaré i animaré amb Blender un personatge animal, una cabra per a l'espeleovideojoc.

Per començar he triat la cabra que vull modelar. Serà una cabra de l'espècie Blanca de Rasquera. En aquest enllaç del lloc web de les races autòctones d'animals domèstics de Catalunya he trobat força informació sobre aquesta varietat de cabres, i algunes fotografies que he pres com a referència.


Sobre una fotografia de perfil he modelat el cos de la cabra, partint d'un cub inicial.


Després he extruït algunes cares per a formar les potes de davant i de darrera.


A continuació he modelat els detalls del cap: les banyes i les orelles, que és el que m'ha costat més. un cop acabat el cap he aplicat un modificador SubSurf (Subdivideix la superfície) i el paràmetre de suavitzat (Smooth)


Tot seguit he 'espellat' la cabra amb el mètode Unwrap (Desembolicar) i li he aplicat una textura extreta de la mateixa imatge de referència que he utilitzat per al modelat.


El següent pas ha estat l'aparellatge (Rigging), és a dir: crear un esquelet (Armature). Com que no sabia res de com són els ossos de les cabres, tot i que sovint n'he vist d'escampats per la muntanya he hagut d'investigar una mica. Per a fer-lo amb una mica de rigor he analitzat imatges d'esquelets de cabra. He fet servir especialment la imatge d'aquest enllaç del lloc web Goat-Link.

Finalment aquest ha estat l'esquelet que he creat per a la cabra. Les potes estan dotades de cinemàtica inversa per a facilitar l'animació posterior.

Pel camí he modelat també la barba de la cabra.


El pas següent ha estat l'assignació a cada os d'un grup de vèrtex de la malla, que seran controlats per aquest os. Aquest procés és conegut com a Skinning. He fet servir el metode de pintura de pesos ( Weight Paint )

Un cop he estat més o menys content amb l'Skinning, he buscat imatges de cabres en moviment. En aquest lloc web se'n pot veure algunes i facilita l'anàlisi del moviment de la cabra.

Com a referència per al cicle de caminar de la cabra he fet servir unes imatges preses fa 120 anys ! pel pioner de la fotografia d'acció Eadweard Muybridge . Les he trobades al lloc de Sillydragon.

Tot seguit he anat col·locant la cabra en les posicions definides per les fotografies en diversos moment decisius del cicle de caminar i insertant fotogrames clau (Keyframes) de posició i rotació dels ossos de l'esquelet.

I Finalment, aquest ha estat el resultat:



He desat el moviment com una acció (Action) per tal de poder incorporar-la més endavant a l'Espeleovideojoc.

1 comentari:

  1. Ualaaaaaaaaaa, és una passada!!! i quin fart de consultar bibliografia, és perfecte!! només li trobo a faltar els ulls :). Un petonet

    ResponElimina