divendres, 19 d’agost del 2016

Sistema Solar (2) Planetes Exteriors


En aquesta entrada modelaré i animaré amb Blender els planetes exteriors del sistema solar i alguns dels seus satèl·lits (a escala deliberadament exagerada) i anells.

Júpiter:

Júpiter és el planeta més gran del sistema solar i té un enorme sistema de satèl·lits. Els principals són els 4 que va descobrir Galileo: , Europa, Ganimedes i Cal·listo

El modelat ha consistit només en copiar i enganxar els objectes de planetes anteriors, escalar-los (l'escala és deliberadament exagerada) i modificar-ne les textures.


Un cop fet el modelat, he fet l'animació. Els satèl·lits presenten rotació captiva i períodes de revolució múltiples entre ells (resonància de Laplace).


Saturn: 

Saturn és característic pel seu aplanament polar i pel seu vistós anell. Té un complex sistema de satèl·lits, amb un satèlit molt més gran que els altres, Tità

La novetat ha estat el modelat de l'anell, que he fet amb un pla al que li he aplicat el modificador curve




A continuació mostro l'animació amb 4 dels satèlits (no apareix Tità que orbita més allunyat)




 Urà:

Urà té la particularitat que el seu eix de rotació està molt més inclinat que els de la resta de planetes.  Té també un sistema d'anells més senzill que el de Saturn i un bon  nombre de satèl·lits .



Animació:





Neptú: 

Neptú és el planeta més llunyà del sistema solar (des del 2006 Plutó no es considera planeta). Té una atmosfera amb diversos detalls observables i canviants.

Té diversos satèl·lits, un dels quals, Tritó, té una òrbita en sentit contrari a la rotació del planeta, cosa que el converteix en una raresa al sistema solar per a satèl·lits grans.


Animació:





Queda pendent modificar les textures de diversos dels satèl·lits i ajustar alguns paràmetres de les òrbites i les escales.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada