dijous, 20 de novembre del 2014

AT-AT (1) Cicle de caminar

En aquesta entrada animaré el cicle de caminar d'un vehicle quadrúpede AT-AT ( All Terrain Armored Transport ), de la pel·lícula "L'Imperi Contraataca" ( Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back ) i per a fer-ho, el  modelaré amb Blender de manera molt bàsica.

Per començar he analitzat un video de youtube amb la sequència de la pel·lícula on apareixen aquests vehicles: Video

A partir d'aquí he fet un esquema dels moviments de les cames i de la durada de cada moviment, en temps i en fotogrames. Finalment he fixat un cicle de 150 fotogrames.

Feu clic amb el botó esquerre per ampliar la imatge








El vehicle aixeca només una pota cada vegada i les altres tres es van inclinant progressivament cap endavant, fent avançar el cos. Les articulacions giren contínuament per tal de mantenir l'angle de les potes horitzontal.

El moviment cap endavant del cos no és uniforme, sinó que es concentra principalment en els moments en que avancen les potes de davant, de manera que va fent batzegades. A més a més el cos rota lleugerament sobre l'eix transversal, de manera que va fent "capcinades".

Els peus tenen una mena d'"esmorteïdors", per absorbir les sotragades, de manera que el peu "puja i baixa" respecte la pota. I també té unes "ungles" que es pleguen una mica mentre el peu està aixecat.

La velocitat d'avanç l'he fixat en 3,5 metres per cada cicle. Aquesta dada cal tenir-la en compte per a poder col·locar correctament les potes a terra (longitud del pas)

Feta l'anàlisi del moviment he modelat de manera bàsica el vehicle. Em centraré en el moviment de caminar, de manera que no m'entretindré en els detalls del vehicle, que deixaré per una altra entrada.

Model de l'AT-AT



Com que l'AT-AT no té parts deformables (excepte el coll) no faré servir un esquelet sinó que amb la jerarquia pare-fill i la limitació dels girs de les parts ja en tindré prou.

i finalment he renderitzat una versió de prova de l'animació:



En properes entrades milloraré l'aspecte del vehicle i afegiré detalls.



1 comentari:

  1. Ei! què xuli! ja veig que continues investigant les animacions! :). Petonets

    ResponElimina