dilluns, 24 de novembre del 2014

AT-AT (2) Element mòbils de les potes

En aquesta entrada he modelat força detalls de les potes, i he animat el moviment de les petites peces mòbils de les articulacions i de la "cuixa".

També he perfeccionat alguns punts del moviment general en el que hi havia defectes de moviment.

Com que ja tenia creada una jerarquia pare-fill i l'animació amb les peces "antigues", he decidit mantenir-les com a "esquelet" en una capa oculta i crear les noves i mes detallades, fent-les filles de les antigues.
Les noves les he creat amb duplicats enllaçats, de manera que modificant una sola "cuixa" es modifiquen les 4 a la vegada.

Les peces mòbils ( 1 i 2) que corren sobre guies a la "cuixa" es mouen per que tenen una restricció "transformation" que llegeix la rotació del tram inferior de la pota i la converteix en desplaçament en l'eix vertical local de la "cuixa".

Les peces del "genoll" (Peça 3) i de l' "espatlla" (Peça 4)  giren per que tenen una restricció "transformation" que llegeix la rotació del tram inferior de la pota i la converteix en rotació de la peça del genoll.




A continuació mostro el detall de la restricció "transformation" de la peça mòbil del "genoll" (peça 3) de la pota de darrera a la dreta, que gira sobre l'eix X entre 80 i -80 graus, multiplicant per 4  l'angle de la "tíbia" d'aquesta mateixa pota (que gira entre -20 i 20 graus).



No he aconseguit entendre la lògica del moviment i rotació d'aquestes peces, tot i que he analitzat diverses seqüències de la pel·lícula on apareixen. En fí, suposo que el més important és que es moguin.

He animat també el moviment de la càmera, de manera que va endavant i endarrera i he modificat la textura del terra, per tal que sigui múltiple de la longitud recorreguda en un cicle i no s'apreciï la transició entre cicles en la repetició.



En properes entrades milloraré els detalls del cap i del cos.

1 comentari:

  1. Com és habitual no entenc ni un borrall de res del que expliques però t'ha quedat fantàstic! :)

    ResponElimina