dimecres, 3 de desembre del 2014

AT-AT (3) Animació del cap i el coll

En aquesta entrada modelaré amb més detall el cap i el coll i animaré algunes de les seves parts.

Per començar he anat dividint en cap amb l'ordre Loop cut and slide i desplaçant vèrtexs dins a obtenir el resultat de sota.



A continuació he modelat els canons. Els grossos que van penjats a la part inferior (a la "barbeta") i els petits que van als costats (a les "orelles"), fets a base d'extruir i escalar un cercle, principalment.

Per als canons penjats he col·locat una làmpada davant la boca del canó, per a fer l'efecte lluminós del tret.

Per tal que segueixin el moviment del cap, els he incorporat a la jerarquia com a "fills" del cap.


A continuació he fet l'animació del retrocés dels canons grans, que es mouen enrere després del tret i retornen a la seva posició de repòs.

Canó dret a la posició de repòs. Canó esquerre a la posició de màxim retrocés.

I també l'animació de la intensitat de la làmpada de llum vermella que simula l'esclat lluminós del tret a la boca del canó. Està a una intensitat zero tota l'estona, però puja a 100 en el temps corresponent a un fotograma i retorna a zero també en el temps d'un fotograma. És la primera vegada que animo una variable que no és una posició, rotació o escala.

A continuació es mostra el fotograma on es dispara el canó esquerre, amb la llum vermellosa que il·lumina la cara des de la boca del canó esquerre.


El següent pas ha estat modelar l'esquelet que permetrà que l'AT-AT pugui torçar el coll: He creat un esquelet format només per ossos consecutius (les "vèrtebres" del coll).

He creat un os fictici, que permetrà orientar el cap, com a punt de control de la cadena de cinemàtica inversa del conjunt coll+cap. A l'os gran del cap li he aplicat la constrait Inverse Kinematix

El cilindre que forma el coll l'he subdividit de manera que he pogut assignar un cercle de vèrtexs a cada vèrtebra.

A continuació es mostra el diagrama de pesos dels vèrtexs per a la vèrtebra tercera (100% de color vermell, 0% de color blau).



 I, a continuació el resultat. el coll es torça suaument i "arrossega" el cap. Es mostra també el diagrama de pesos dels vèrtexs per a la vèrtebra quarta (100% de color vermell, 0% de color blau).


I, finalment la seqüencia de vídeo que he generat.





1 comentari:

  1. Cada dia al·lucino més amb el programa (per variar no entenc res del que expliques... :)), és una passada com t'ha quedat!!!! Un petonet

    ResponElimina