dilluns, 23 de febrer del 2015

Modelat d'un habitatge (3)

En aquesta entrada modelaré amb Blender alguns mobles de les habitacions i posaré més materials als mobles i parets.

Per començar, a partir d'una fotografia, he creat una imatge que es pugui repetir (tileable) del paper pintat del rebedor. N'he creat un material i l'he aplicat a les parets que corresponen.

En la darrera entrada ja havia fet el mateix per a la textura del parquet.

També he modelat de forma senzilla els interruptors, de color blanc.

Tots els renderitzats estan fets amb Blender Cycles. He anat aprenent a obtenir millors imatges amb fonts de lum més grans i ajustant el número de "samples", de manera que van desapareixent les "cuques de llum" (fireflies), és a dir els píxels sobreexposats.


A continuació m'he dedicat a una de les habitacions, on he modelat un llit, una tauleta i un armari. He hagut de crear una altra textura que es pugui repetir per al cobrellit, partint de les imatges d'aquest lloc web.

He canviat també el color d'algunes de les parets.


Per a la segona habitació he creat un altre llit i una textura (en aquest cas no ha calgut que fos per a poder repetir-se ) i uns moblets i cortines.


A continuació he creat una nova textura repetible per a l'empaperat de la paret de l'habitació principal, a base de retallar i deformar una fotografia real de l'empaperat.

I he modelat de manera breu el llit i les tauletes de nit.





I per a l'altra paret de l'habitació principal, dos armaris alts amb mirall, un moble baix i un marc amb un quadre.



I per al menjador hi ha molts elements que ha calgut fer, taula gran i cadires, mobles, sofà, quadres, lluminàries,...



I també he modelat alguns altres mobles, la taula de la cuina, la lluminària de la cuina, el moblet del rebedor, els radiadors (de manera esquemàtica),... El pis comença a estar atapeït.

I per acabar una vista aèria del pis, ja amb els mobles col·locats


1 comentari:

  1. Quina canya!!! et contractaran a Ikea, jajajajaja. M'ha encantat el cobrellit ;). Però... jo vull veure la cabra de l'espeleojoc, eh? Petonets

    ResponElimina