divendres, 24 de juliol del 2015

Modelat d'un tren FGC 111 (3) - Comboi

En aquesta entrada modelaré amb blender el cotxe remolc central de la unitat de transport, modelaré una andana bàsica d'estació i faré una petita animació del tren arribant a l'andana.

 Per començar he modelat de manera senzilla l'andana i la segona via de l'estació, he afegit un nou material, les rajoles de l'andana.

Feu clic sobre la imatge per ampliar-la

El model 111 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estava format per unitats de tren (UT) formades per dos cotxes motors (un a cada extrem) i un cotxe remolc no motoritzat en posició central. Els cotxes motors tenien els equips repartits, de manera que no poden circular individualment.

A partir del cotxe motor que ja tenia modelat de manera bàsica en les entrades anteriors, he creat el cotxe remolc, que té portes de comunicació frontals, bogís no motoritzats i no té pantògraf. He pogut utilitzar molta de la geometria ja existent, o sigui que ha estat un procés relativament fàcil.

Cotxe remolc central
Per tal de poder gestionar més fàcilment els diferents elements he creat dos grups ( un per al cotxe motor i un per al cotxe remolc ) amb els diferents elements que els formen.

Finalment he afegit una il·luminació més realista a l'andana, a base de llums allargats distribuïts al llarg de les parets, que emeten llum principalment en direcció vertical.

Feu clic sobre la imatge per ampliar-la

I per acabar he fet un petit vídeo amb el tren que arriba a l'andana i que se'n torna per on ha vingut :

1 comentari:

  1. T'ha quedat xulíssim però va a tota castanya, eh? jajajaja. Petonets

    ResponElimina