dijous, 15 d’agost del 2013

Modelat d'una casa unifamiliar (1)

L'objectiu d'aquesta entrada és modelar amb Blender una casa unifamiliar. He triat una casa molt interessant de Cerdanyola del Vallès.


Primerament he fet un croquis de la casa amb les mesures de la casa preses "a vista", de manera que possiblement les proporcions no sortiran del tot exactes, però ja les anirem corregint a mesura que detectem problemes.

Ja dins el blender, he posat les unitats del sistema a "metres", de manera que sigui còmode treballar-hi. A partir del cub inicial i principalment utilitzant les ordres "subdividir", "extruir", "moure", "omplir" i editant les coordenades dels vèrtexs, he creat els volums principals de l'edifici.


La façana principal (Oest) té moltes obertures, recolzant-me amb l'ordre "cercle" i esborrant cares i vèrtex sobrers he anat modelant els forats més grossos. Cada forat té un ampit que sobresurt.


Per tal de treballar amb un entorn més agradable he creat alguns materials, amb els colors aproximats de la casa.

Les 8 finestres asimètriques han requerit una mica de feina per a poder fer les formes arrodonides. Per a les superfícies corbes he utilitzat la opció "suavitzar".


 La façana sud té un porxo amb dues columnes i unes escaletes de 4 graons per a arribar al nivell de la vivenda, en canvi la façana nord només té un cos sortint més senzill. Sobre d'aquests hi ha unes baranes amb balaustrada.

He modelat també de manera elemental les dues jardineres de l'entrada oest i la vorera de formigó que envolta la casa. Com que la teulada es veia massa baixa, li he afegit un metre d'alçada.


En properes entrades modelaré les balaustrades dels balcons,les cornises decoratives i altres detalls.

1 comentari:

  1. Ja veig que estàs aprofitant el temps, jejeje. M'encanta el modelat d'aquesta casa, de fet m'encanta la casa, és com d'un conte :). Petonets

    ResponElimina