dijous, 22 d’agost del 2013

Modelat d'una casa unifamiliar (3)

En aquesta entrada modelaré amb Blender els ornaments de les finestres i els caps de les bigues que aguanten el voladís de la teulada.

Fixem-nos primer en els ornaments de les finetres, són unes petites cornises decoratives que hi ha entre les finestres asimètriques de la façana oest:


Com que el perfil és el mateix que en els pilars de les balaustrades, he duplicat un dels pilars i després l'he ajustat a les mides de les finestres i he eliminat una de les 4 cares.



 A continuació modelaré els caps de les bigues que hi ha sota el voladís de la teulada: són de fusta i tenen una decoració amb un perfil. Als angles de la casa hi ha una biga a 45º entre les bigues extremes de cada façana.


Per a fer el modelat he partit d'un paralel·lepípede i he dividit la cara frontal formant 10 o 12 facetes, que posteriorment he desplaçat, fins a tenir la primera biga feta. Després amb operacions de transformació, copia, simetria i matriu he anat creant la resta de bigues a partir de la primera.

I finalment aquest és el resultat d'aquests dos detalls.


Ara ja està el model pràcticament amb tot el nivell de detall que volia aconseguir. Properament aplicarem textures per tal de donar-li més realisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada