diumenge, 18 d’agost del 2013

Modelat d'una casa unifamiliar (2)

En aquesta entrada modelaré la balustrada que fa de barana dels dos balcons (façanes nord i sud). Aquesta és la fotografia de la balustrada de la façana nord.


Primerament cal dibuixar el perfil aproximat dels pilars que fan cantonada, la part de dalt sembla que té un pendent a dues aigües per tal que no s'hi acumuli la pluja.


Els pilars que es recolzen a la paret són diferents dels pilars de les cantonades, ja que una de les cares no té els ornaments. Els trams de barana tenen el mateix perfil que els pilars però són una mica més estrets.

 

El següent pas és modelar un balustre. Obrint una finestra de Gimp i una de Blender i posant-les de costat, he copiat de manera aproximada el perfil del balustre i, posteriorment, amb l'ordre Revoluciona (spin) li he donat volum. A les parts corbes he utilitzat la opció Suavitzat

A continuació es mostra la foto del balustre, el perfil i el volum un cop revolucionat. Un cop fet això he afegit dos paralel·lepípedes per a la base i el capitell del balustre.


I finalment he utilitzat el modificador Matriu (array) per a fer els 15 balustres de la part central i els 16 (8+8) de les laterals.

I finalment, aquest és el resultat per a la façana sud:


I per a la façana nord:


Queden pendent fer les filades de teules àrabs que hi ha al peu de les balustrades.

1 comentari:

  1. Em sona a japonès tot el què expliques però és impressionant que es pugui fer això!! Petonets

    ResponElimina