divendres, 23 d’agost del 2013

Modelat d'una casa unifamiliar (4)

En aquesta entrada faré el texturitzat de la façana oest de la casa.

Creació dels arxius .jpg de textures

Primerament, amb Gimp cal crear diversos arxius d'imatge a partir de les fotografies de la casa on quedin reflexades les textures de les diferents parts. Com a exemple, aquests són els arxius de textura dels tancaments i de les parts enrajolades.


En la textura dels tancaments ha calgut afegir alguns laterals de finestres que, per efectes de perspectiva, estaven amagats.


En la textura dels enrajolats no ha calgut retocar res, ja que tenim a la vista tot el que fa falta.

Selecció de cares i ajustament de les projeccions a la textura

Faré servir la opció de texturitzat UV, de manera que cal seleccionar cares en el model 3d, projectar-les sobre un pla i després ajustar la projecció sobre la textura:

Com a primer exemple, per als tancaments han sortit 12 grups de cares en el model 3d (imatge esquerra), després les he projectat sobre un pla (imatge central) i les he ajustat, desplaçant-les i escalant-les fins que han coincidit amb la part corresponent de la textura (imatge dreta).

Els grups 1,2,3,4 estan solapats de manera que tots ells tindran la mateixa imatge de la finestra asimètrica esquerra. Els grups 6,7,8,9 també, per a la finestra asimètrica dreta. Els grups 10 i 12 també estan solapats per a mostrar la mateixa finestra de la planta baixa.


Com a segon exemple, per als tancaments han sortit 5 grups de cares en el model 3d (imatge esquerra), després les he projectat sobre un pla i les he ajustat, desplaçant-les i escalant-les fins que han coincidit amb la part corresponent de la textura (imatge dreta). 

Les 8 cares de les jardineres estan solapats de manera que tots ells tindran la mateixa imatge de la jardinera dreta. He descartat la jardinera esquerra perquè hi ha una fulla que tapa les rajoles. Els 3 frontals dels ampits grans també estan solapats, així com els 8 ampits petits. Per als 6 laterals dels ampits grans he aprofitat parcialment la textura del frontal de l'ampit gran (4 rajoletes). Per als 16 laterals dels ampits petits he aprofitat parcialment la textura del frontal de l'ampit petit (una rajoleta)

 

I despres de força estona de feina metòdica i d'anar estirant vèrtexs ja podem obtenir uns primers renderitzats amb textures aplicades.

Generació de renderitzats

Aquí tenim unes vistes generals:


Detalls de la planta baixa:

 
Detalls de la primera planta:





Els seguents passos els farem en properes entrades millorant la teulada i les filades de teules àrabs del peu de les balaustrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada