dissabte, 9 d’agost del 2014

Castell de Can Feu (1)

En aquesta entrada començaré a modelar amb Blender la torre principal del Castell de Can Feu de Sabadell.

El castell de Can Feu és un edifici del segle XIX aixecat sobre construccions més antigues.

En aquests enllaços hi ha un bon conjunt de fotos del castell i apunts sobre la seva història.
Blog d'en Norbert Vila
Catalunya Medieval

I en aquest video, entre els segons 00:37 i 1:31 hi ha una filmació feta amb un minihelicòpter teledirigit.

Aprofitaré l'entrada per a fer una mica de memòria dels elements arquitectònics que apareguin, i posaré alguns enllaços descriptius dels termes que faci servir.

Pel que fa al modelat, faré una versió bàsica, sense concretar gaire els detalls i, en entrades posteriors, aniré millorant el que hagi deixat a mitges.

He començat el modelatge a partir del cos cilíndric de l'angle Sud de la torre principal, partint d'un cercle he anat extruint i escalant la secció per tal de formar el contrafort de la base i el cos cilíndric.


A continuació he eliminat el quadrant Nord del cos, i he extruit l'aresta nord-oest, per tal de formar el pany de paret que mira al sud-oest, he format el pilar de l'angle oest i he modelat el contrafort de la base de l'angle oest.


El pas següent ha estat fer les dues estretes cornises que té el cos cilíndric de l'angle sud, entre les plantes primera i tercera.


Després he dedicat una estona a modelar les tres finestres allargades amb arcs ogivals de la quarta planta.


A continuació he fet un primer modelat simple dels permòdols que aguanten el cos volat de la part superior, i dels petits arcs de mig punt entre els permòdols.


El pas següent han estat els merlets de la part central de la paret sud-oest, que estan rematats per un element inclinat.


I, a continuació els merlets de la part superior del cos cilíndric del sud, que no tenen cap element terminal.


Després m'he dedicat a elements més sofisticats: la finestra geminada de la planta tercera. He deixat per a més endavant els detalls, i he modelat només els elements principals.


 A aquestes alçades ja tenia ganes de veure un aspecte més real, i he començat a aplicar algunes textures:


A continuació he modelat alguns dels elements de la finestra de la planta segona, que és la més complexa de l'edifici. M'he n'he cansat al cap d'una estona, o sigui que queden molts detalls de la finestra pendents per a properes entrades.






Ara que ja tenia embastada la façana sud-oest i modelats (de forma bàsica) els elements més vistosos, m'he dedicat a la façana sud-est, que és semblant però no exactament igual que la sud-oest. He pogut reaprofitar molts dels elements (he utilitzat la opció de duplicats enllaçats, per tal que les modificacions que faci en un d'ells es propaguin també als altres)

Aquesta és la visió de les dues façanes ja una mica presentables:


I finalment un renderitzat amb textures aproximades:



Continuarà en properes entrades...

2 comentaris:

  1. Ostres!!! quina entrada més especial!! :). Aquest castell sempre ha format part de la meva vida... el veia des de la finestra, ens hi escapàvem de petites i també a passejar amb el meu nebot a qui li explicava que un forat que hi havia a l'entrada era una petjada de l'avi iuiu (el personatge d'un conte), jejejeje. M'encanta que l'hagis triat! Un petonàs

    ResponElimina
  2. Hola Miquel,

    Realment estic impressionat amb la teva feina. M'agradaria poder contactar amb tu, per parlar d'uns temes sobre el Castell

    Escriu un mail a associacioculturalcanfeu@gmail.com

    Moltes gràcies

    Aleix González
    President Associació Cultural Can Feu

    ResponElimina