diumenge, 24 d’agost del 2014

Castell de Can Feu (4)

En aquesta entrada m'he dedicat principalment a feines de texturitzat. Les textures que he utilitzat fins ara estaven agafades sense massa cura (uns maons allargats, massa vermells en comparació amb els del castell).

Han estat uns dies de molta experimentació per diversos motius. El primer motiu ha estat que he actualitzat la meva versió de 2.61 Blender  a la més actual, la 2.71. També he actualitzat el Gimp, de manera que ara treballo amb la versió 2.8.10 de Gimp


Un altre motiu d'experimentació ha estat començar a utilitzar un motor de renderitzat (Blender Cycles) diferent del que feia servir fins ara (Blender Render) i la gestió dels materials utilitzant nodes enlloc de les finestres. Aquest canvi de manera de treballar ha vingut després de visualitzar diversos tutorials que treballen d'aquesta manera.

Gestió de materials amb nodes

El poc treball de modelat que he fet ha consistit en una primera aproximació als volums del cos central del castell, amb les tres torres cilíndriques i les obertures de les plantes segona i tercera de la façana Sud-oest. Tot això ho caldrà anar-ho millorant, només pretén ser un esbós.




La tasca principal ha estat aïllar elements bàsics de textura extrets de diferents fotografies del castell per tal de poder-los utilitzar a Blender. Com que les fotografies estan fetes amb perspectiva cònica i les textures convé que estiguin amb perspectiva recta frontal, ha calgut fer-los algunes "desdeformacions" (ortofotogrametria).


També he aïllat i rectificat parcialment quatre imatges de les quatre façanes del cos central del castell per tal de poder-les aplicar a les cares del model fins que treballi els detalls de cada una d'elles.

En el model he aplicat la tècnica del mapejat UV. Consisteix en desplegar les cares del model com si "desenboliquessim" un paper que el recobreix i després ajustar els vèrtexs 2D a la imatge de la textura.


Aplicació a la façana Sud-est

Resultat obtingut amb la decoració de la pilastra
Resultat obtingut a la tercera planta
 I finalment un parell de renderitzats de conjunt dels resultats obtinguts

 

A les properes entrades aniré modelant les façanes del cos central del castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada