dimecres, 27 d’agost del 2014

Castell de Can Feu (6)

En aquesta entrada modelaré la torre que hi ha als angles Est, Oest i Nord de l'edifici principal i començaré a modelar la façana Sud-est.

A partir de la forma bàsica que ja tenia (un cilindre simple) he creat les cornises que hi ha a diferents alçades:


A continuació he modelat els merlets esgraonats, donat que hi ha una repetició angular, n'he modelat un i he fet servir una matriu de repetició ( array ) amb un angle de 30 graus.


Per sota de la cornisa superior hi ha uns elements ornamentals circulars. Aquí també apareix una repetició angular, però amb un nombre diferent. He agut de fer una nova matriu de repetició ( array ), aquest cop amb un angle de 45 graus.


Tot seguit he marcat les obertures de les plantes primera i segona de la façana Sudest: 3 finestres a la planta primera i una gran obertura per a la galeria porxada de la segona planta.


A continuació he modelat el pilar de la galeria, que he multiplicat amb una matriu de 7 unitats.


I, sobre dels pilars, els 6 arcs rebaixats.


A continuació el pilaret tipus de la balustrada de la façana Sudest. Té la particularitat que a la part superior dels angles presenta arestes vives, que en una breu transició passen a ser aixamfranades (la secció en planta passa de ser quadrada a ser octagonal).


I finalment el balustre, que presenta unes petites obertures triangulars. En total hi ha 6 x 7 = 42 balustres en aquesta façana.


I de moment l'aspecte de la façana Sud-est i de la torre Est queden així :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada