dissabte, 16 d’agost del 2014

Castell de Can Feu (2)

En aquesta segona entrada milloraré el model de Blender del castell de Can Feu de Sabadell, afegint detalls i les dues façanes que falten de la torre principal.

Primerament he modelat els permòdols radials de l'angle est de la torre, utilitzant un sol dels elements i aplicant el modificador matriu (array)


 A continuació la pilastra esvelta que adorna la planta quarta, sota dels permòdols anteriors:


Després he modelat la façana nord-est. A la planta segona enlloc de finestra té una porta. La planta primera no l'he modelat ja que hi ha un cos de l'edifici que parteix d'aquesta zona. He copiat i adaptat la major part d'aquesta façana a partir de la sud-est, que ja tenia modelada.


Després he modelat la façana Nord-oest. En aquest cas, a la planta tercera enlloc de finestra té una porta. Les plantes primera i segona no les he modelat ja que hi ha un cos de l'edifici que parteix d'aquestes zones. He copiat i adaptat la major part d'aquesta façana a partir de la sud-oest, que ja tenia modelada.


A continuació he fet la pilastra que hi ha a l'angle nord, i que uneix les dues façanes anteriors. A l'alçada de la quarta planta té una cornisa, com a continuïtat de la de les façanes.


I finalment he modelat el merlet i el permòdol de l'angle nord.


Com que la façana nord-est i nord-oest tenen continuïtat amb altres cossos de l'edifici, he creat un volum provisional de color gris per tal que faci les funcions d'aquests, mentre no els modeli.



Després he modelat els merlets radials de l'angle nord i a continuació la cara interna dels merlets de totes les façanes. També he afegit el terrat de la torre.


El següent detall ha estat la finestra de la primera planta, que està protegida per una reixa. La reixa real és de ferro forjat força elaborada. He modelat de moment una versió molt senzilla de barrots de secció quadrada i rectangular.


A continuació les cornises de planta circular i els permòdols esgraonats que hi ha sota el cos cilíndric de l'angle est de la torre:


I finalment uns quants renderitzats des de diversos angles per tal de veure tots els detalls integrats en el conjunt de la torre.




2 comentaris:

  1. Ualaaaaa, continui sense entendre la meitat del vocabulari de les entrades, jajaja, però el resultat és impressionant!!! Crec que he descobert més racons i detalls del castell en aquesta entrada que en tots els anys de veure'l per la finestra de casa. Un petonet

    ResponElimina
  2. Hola Miquel,

    Realment estic impressionat amb la teva feina. M'agradaria poder contactar amb tu, per parlar d'uns temes sobre el Castell

    Escriu un mail a associacioculturalcanfeu@gmail.com

    Moltes gràcies

    Aleix González
    President Associació Cultural Can Feu

    ResponElimina