dissabte, 30 d’agost del 2014

Castell de Can Feu (7)

En aquesta entrada em dedicaré a modelar amb Blender la façana Nord-oest del castell de Can Feu.

Les façanes Sud-est i Sud-oest són força perpendicular entre elles, però les altres dues fan un angle una mica superior a 90 graus. Això em suposa una petita complicació, ja que hauré d'abandonar la comoditat que em suposava que les façanes fossin paral·leles a aquest sistema.

Per a aquesta façana he seguit l'estratègia de modelar-la paral·lela a un dels plans de referència del sistema i després girar-la l'angle oportú. Per a la façana Nord-est intentaré crear un sistema de referencia nou, girat respecte l'actual i treballar amb el nou. Així veuré les avantatges i inconvenients de cada mètode.

Donat que la façana consta de diversos objectes (la façana, els pilarets, els balustres, els pilars, els arcs,...) caldrà que girin tots a la vegada sobre el mateix eix i el mateix angle. Per a aconseguir aquest objectiu he creat una estructura jeràrquica amb l'ordre "pare" (Parent) en la qual la façana és el "pare" dels objectes secundaris (pilars, balustres, etc...) els quals passen a ser "fills" de la façana.

He fet el mateix per a la resta de façanes, de manera que ara tinc una estructura jeràrquica d'objectes que, de passada, facilita la seva localització.


Pel que fa al modelat en sí és molt similar al que he fet en l'anterior entrada 6 per a la façana Sud-est: primer la definició de les obertures:


He detallat una mica més els espais coberts de la zona de la gran arcada, que és l'element més destacat d'aquesta façana:


A continuació el pilar de la galeria. He aprofitat tota la geometria del que ja tenia fet i només he modificat les textures.


I a sobre d'ell els arcs. He aprofitat la geometria del que ja tenia, he afegit algunes cares extra per a fer la volta de maons i he canviat les textures:


A continuació el pilaret de la balustrada. Un cop més he aprofitat tota la geometria del que ja tenia fet i només he modificat les textures. El balustre és exactament el mateix.


He afegit algunes textures noves: la de les rajoles dels terrats i la del terreny, que caldrà millorar, com la resta.

I, un cop feta aquesta primera versió de la façana i dels seus elements "fills", he girat tot el conjunt uns 3 graus, per tal de posar-la en la seva posició final.

I vet aquí l'aspecte que ha quedat:




1 comentari:

  1. Després de tornar-lo a veure de ben aprop (feia anys que no ho feia) t'haig de confessar que seria fantàstic que el castell recuperés l'aspecte que té en el teu treball, que per cert és impressionant!!! Un petonàs

    ResponElimina